Wanneer je googlet op ‘werkdruk’ of ‘werkstress’ vliegen de artikels je om de oren. Het Trimbos instituut (dat onderzoek doet naar o.a. mentale gezondheid) geeft aan dat de meest voorkomende psychische aandoeningen onder werkenden stress en burn-out zijn, met niet goed kunnen slapen, piekeren en teveel stress als meest voorkomende klachten. Wellicht nog shockerender om te lezen is dat jaarlijks 17% van de beroepsbevolking in Nederland burn-out klachten en symptomen ervaart (burnoutpoli.com). Met een werkzame beroepsbevolking van 8,3 miljoen mensen, is dit circa 1,3 miljoen! Op 28 & 29 juni organiseren wij in samenwerking met Thermae 2000 een opleiding die jou helpt leven met stress. En stress is er altijd, daarom ook de titel: ‘Aan stress geen gebrek’. Wij zorgen ervoor dat jij stress de baas kunt blijven.

LEREN & BEGRIJPEN

 • Wat is gezondheid nou echt?
 • Waarom je je niet ‘druk’ hoeft te maken om stress
 • Hoe je om kunt gaan met situaties (Coping)
 • Hoe jouw beleefwereld wordt bepaald door je psyche/persoonlijkheid
 • Het belang van inspanning leveren en goed herstellen
 • De verschillen die bestaan tussen mensen onderling

MET ALS GEVOLG

 • Zelfkennis en zelfontplooiing
 • Je kunt (positief) gezonder worden
 • Je begrijpt en respecteert andere mensen beter
 • Je communiceert beter met anderen
 • Je staat sterker in je schoenen
 • Je bewaakt je balans tussen goede inspanningen leveren en herstellen
 • Je bent stress de baas

Vanuit een andere kijk op gezond zijn, gaat deze tweedaagse opleiding in op alle ins en outs van stress die z’n weerslag hebben op jouw persoonlijke situatie: van de oorzaken en het verloop van stress, tot signalen en ontspanning. Door inzicht te krijgen in de werking van stress, laten we zien dat stress altijd onderdeel van ons leven zal zijn. Ook leren we jou de positieve kanten van stress herkennen, en tegelijkertijd signalen te zien zodat je kunt ingrijpen als jouw ervaren stress vooral negatief lijkt te zijn. Op het vlak van emoties, gedachten en gedrag maken we ruimte voor ontspanning. En hoe kun je dit beter doen dan in een omgeving die rust en ontspanning ademt? Als ‘gastheer/gastvrouw’ voor deze twee dagen, maakt Thermae 2000 deze opleiding compleet en maken we letterlijk ruimte voor ontspanning door jou toegang te verlenen tot de wellness-faciliteiten. We besteden daarnaast veel aandacht aan relativeren en maken een verdieping door het toepassen van de aangereikte inzichten en vaardigheden.

Er is tevens plek voor beweging (als onderdeel van leefstijl) en persoonlijkheid binnen deze opleiding. Stress staat nooit op zichzelf. Eén ding weten we wel: “Mensen raken niet van slag door de dingen zelf, maar door de ideeën die ze over deze dingen koesteren”. Laten we leren leven met stress, want het zal altijd een onderdeel zijn van ons leven.

Een perfecte opleiding voor organisaties en teams die beter samen willen werken, en tegelijkertijd enorm waardevol voor personen die voor hun gevoel met (te) veel stress te maken hebben. Daarbij gaan we uit van minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers.

De all-in prijs voor deze tweedaagse opleiding bedraagt € 1499,-.

Dit is inclusief overnachting, diner en bezoek aan thermen.

Meer info en aanmelding via info@rechargelab.nl.