Ervaringen

Lees hier de beleving van andere deelnemers.

Ik heb veel over mijzelf geleerd tijdens de behandelingen; waarom ik me gedraag zoals ik doe, wat me goed doet en waarom ik me gedrag van een ander zo aantrek. Bij Rechargelab heb ik niet alleen weer controle over mijn dagelijkse leven teruggevonden, maar ook meer vertrouwen gekregen in mijn eigen invloed op de toekomst. Dankjewel!

Ingrid

Nooit geweten hoe goed het kan voelen om vaker te doen wat ik belangrijk vind, en niet mijn leven te laten leiden door wensen van anderen!

Anoniem

De brug die jullie slaan tussen rust in je hoofd, beweging, gedrag en je rol in het dagelijks leven is een hele bijzondere. Gek hoe fysieke pijn een uitwerking kan zijn van andere problemen. Jullie hebben me laten zien hoe het kan dat het mij ‘te veel’ werd. Niet alleen dat, ook heb ik geleerd hoe ik tot rust kan komen. Ik heb eindelijk weer zin in de dag!

Raymond

Tegenwoordig stel ik me op deze manier voor, want in mijn eerste gesprekken met Thierry, werd mij gevraagd om me voor te stellen.
Destijds antwoordde ik met:
T., getrouwd met… Moeder van 4 kinderen… Heb al bijna 20 jaar fibromyalgie enz.
Toen Thierry vroeg: maar wie is T., zei ik geen idee.

Er is in de afgelopen maanden hard gewerkt aan:
-Wie ben ik
-Wat wil ik
-Wat vind ik leuk
-Waar liggen mijn grenzen

En eerlijk is eerlijk, in het begin was ik zeer sceptisch.
Ik lag sinds september 2022 uit de running, destijds wachtend op een operatie (die uiteindelijk in april 2023 plaats vond)
Ik had mijn dagen gevuld met sporten/ zwemmen en huishouden, dus zag niet in hoe ik in godsnaam nog erbij moest gaan werken zonder iets van de andere dingen op te ‘moeten’ geven.
Ik had al eens een burn-out gehad, en daarbij re-integratie traject gevolgd. Deze heeft mij niet zo geholpen als dat ik had gehoopt.  Dus ja, dacht ik, waarom zou het nu wel lukken.?!
De eerste paar keer bleef ik star volhouden dat ik niet alle dingen tegelijk zou volhouden (werken + sporten + huishouden), totdat ik met Marle een gesprek/oefening had die mij volledig raakte, maar tegelijkertijd liet beseffen:
-Ik ben zelf degene ben die bepaald, wat ik wel en niet kan.
-Ik zelf in de hand heb hoe ik met situaties om ga.
-Ik geleerd heb van mijn verleden.
-Ik zonniger naar de toekomst kijk.

Want we weten allemaal, dat het makkelijker is en gaat op het moment dat je geen tegenslag hebt.
De laatste weken heb ik fijne gesprekken met Joyce met name over grenzen stellen… wat voel ik… hoe ga ik ergens mee om…
Dit sparren vind ik fijn.
Het sporten was mijn minst favoriete onderdeel, niet zo zeer voor het sporten zelf maar meer omdat ik het psychische gedeelte interessanter vond. Alhoewel in het begin Thierry bij het sporten mij heeft laten inzien, dat ik meer kan dan dat ik dacht ondanks de ‘opgelegde’ beperking.

Ik zal Thierry, Marle en Joyce altijd dankbaar zijn voor dit traject want ze hebben mij laten inzien dat ik meer in mijn mars heb dan dat ik mezelf had toebedeeld.
Dat ze echt naar mij hebben gekeken en geluisterd.
*de doorbraak-oefening: wat zou jij jouw 25- jarige zelf vertellen?

Cliënt T.

Ik ben via UWV vanuit de ziektewet bij RECHARGELAB terecht gekomen.

Het eerste contact via de telefoon was heel fijn en open. We hadden toen een afspraak gemaakt voor een vrijblijvend gesprek. Tijdens dat gesprek voelde ik me heel erg welkom en op mijn plaats.

Ik heb toen meteen een afspraak gemaakt om het traject te starten.

Het is een intensief traject waar ze echt de oorzaak zoeken. Natuurlijk wordt er ook naar verschillende oplossingen gezocht die bij jou passen als persoon. In het geheel heb ik het traject als heel leerzaam, prettig en uitdagend beleefd. Het is een heel mooi traject waar ik mezelf beter heb leren kennen. Ik mijn grenzen beter heb leren aangeven. En heb ik geleerd dat ik meer kon dan Ikzelf dacht dat ik kon. Ik ben mentaal en fysiek sterker geworden tijdens dit traject. Ik raad het echt iedereen die zichzelf beter wilt leren kennen, in de knoop zit met zichzelf, Na een fysiek herstel en meer vertrouwen wil in zijn/haar eigen lichaam en met een burn-out.

Cliënt R.

Lieve Marle, Thierry & Joyce,

Graag wil ik jullie allemaal bedanken voor het fijne traject waarin jullie mij ieder op jullie eigen manier hebben ondersteund. Ik voelde mij voor de eerste keer geen nummer, maar echt gehoord.

Vanaf het begin voelde het heel warm, oprecht en behulpzaam, dat omschrijft jullie denk ik wel in 3 woorden! Nee wacht…… veel gelachen hebben we ook. Dus ik voeg dit 4de woord er nog even aan toe humoristisch . En dat is wat wij allemaal veel meer nodig hebben in dit leven.

Ik heb weer meer zelfvertrouwen in mijzelf, weet beter nee te zeggen om mijzelf te beschermen en ‘cope’ veel beter met dingen die mij eerst makkelijker van mijn pad brachten.

Jammer eigenlijk dat ik jullie niet meer zo vaak ga zien. Maar zoals ik al eerder aangaf zullen we elkaar zeker nog gaan tegenkomen.

Lieve Marle, Thierry & Joyce, ik waardeer jullie! You made a difference. Dank jullie wel.

Warme groet,

Sandy

Cliënt Sandy