Dienstverlening

Testen & Meten
Om tot verbetering te komen, willen we eerst veel van jou weten: hoe vind je dat het nu met je gaat, in hoeverre besteed je in je leefstijl al aandacht aan je gezondheid en participatie, zijn er medische klachten die een rol spelen of ben je aan het worstelen met je toekomstverwachtingen? We willen het allemaal van je weten om samen echt een verschil te kunnen maken.

Dit doen we middels (een van) de volgende diensten:
– Vragenlijstonderzoek (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek, PAGO)
– Preventief Medisch Onderzoek (PMO)
– Beslisboom Participatie
– Werkplekonderzoek
– Fysio on the floor

Na testen en meten houdt het natuurlijk niet op, want testen en meten alleen is niet zaligmakend. Het biedt wel stuurinformatie om tot verbetering te komen. ‘Meten is Weten’ is een veelgehoorde uitspraak, maar zonder opvolging van de opgedane kennis zal er niks veranderen aan de leefsituatie.

Daarom dat terugkoppeling en coaching altijd een onderdeel zijn van de testen en metingen. We bewegen (met) jou in een betere richting, een richting die beter bij jou als persoon past en die goed voelt. Afhankelijk van de noodzaak en de mogelijkheden tot verbetering van participatie, zullen we de intensiteit van deze coaching aanpassen.

Opleiden
Opleidingen zijn er in allerlei vormen en wij pretenderen ook niet dat we uniek zijn in de manier waarop wij opleiding bieden aan individuen of teams. Wel durven we te stellen dat onze kijk op gezondheid onze opleiding uniek maakt, en op zowel korte als langere termijn leidt tot verbeterde participatie.

Binnen ons aanbod van opleidingen, kunnen we niet zonder de transfer van theoretische kennis naar toepassing in de praktijk. We zetten je aan het denken én aan het werk. Gedragsverandering willen we bevorderen door opleiding altijd over meerdere dagen te verspreiden. Autonomie staat centraal, en we zullen je helpen om het heft in eigen handen te nemen. Aan de hand van uitgebreide modules met handboeken, opdrachten en presentaties nemen de docenten je mee, mee in de betere richting waar jij als persoon baat bij hebt.

Rechargelab biedt opleidingen binnen de domeinen:
Vitaliteit – Deze opleiding gaat onder andere in op de visie op gezondheid, omgaan met stress, voeding, trainingsleer en de interface geest lichaam.
Interactie & Activiteiten – Deze opleiding gaat onder andere in op de drie participatieniveaus (werk, privé en sociaal) en de status hiervan. Ben ik hier ‘happy’ mee? Ook de relatie tussen gezondheid en participatie wordt verder uitgelicht.
Perspectief – Deze opleiding gaat onder andere in op de vragen waar ik ‘sta’ en waar ik als persoon zou willen acteren binnen de drie participatieniveaus.
Persoonlijkheid – Deze opleiding gaat in op het ontdekken van eigen voorkeuren, redenering en manieren van handelen. We leren jou jezelf beter kennen en begrijpen.
Existentiële vragen – Deze opleiding gaat in op het de dingen waar jij energie van krijgt, waar je graag voor opstaat ’s ochtends. Wat vind ik in mijn leven en dagelijkse doen en laten nu echt van belang? Hoe kan ik hier beter richting aan geven?
Persoonlijke waarden – Deze opleiding gaat in op zaken die jij goed en juist vindt, graag wil en zelfs nastreeft. Denk aan universele principes als edelmoedigheid, ethiek, geduld en enthousiaste energie om je eigen denken en handelen een bepaalde richting te geven.

Opleiden doen we in 2 dagen (één onderwerp), 4 dagen (alle zes de onderwerpen, basis) of 8 dagen (alle zes de onderwerpen, specifiek). Daarbij besteden we altijd aandacht aan de transfer van kennis naar praktijk. Ook als je baat hebt bij een opleiding van slechts 2 dagen, zullen we je uitdagen om opgedane kennis direct toe te passen. We streven naar het bereiken van een situatie waarin deze nieuwe inzichten leiden tot ‘parate kennis’.

Behandelen

Vaak is er een duidelijk antwoord op de vraag of je ziek bent of niet: Griep, een ontsteking of een gebroken been. Je gaat naar de huisarts, krijgt een behandeling of medicijn en bent er vaak weer zo bovenop. Maar wat als klachten blijven aanhouden en niet verder verbeteren ondanks de goede zorg van huisarts of specialist? Spelen met je (klein)kinderen, een goede nachtrust, werken met plezier of een flink stuk wandelen in de zon is dan ineens niet meer vanzelfsprekend. De kans is groot dat je niet meer functioneert zoals je gewend was of zoals je graag wilt. Ons team van professionals staat voor jou klaar om op een persoonlijke manier, innovatief en evidence based begeleiding te verzorgen. Van arts tot casemanager, iedereen staat voor jou klaar om samen met jou het beste uit jezelf te halen!

Gemiddeld vergt een behandelprogramma bij Rechargelab 6 tot 10 uur per week van je tijd, gedurende 8 of 12 weken. Als cliënt onderga je eerst een uitgebreid onderzoek, waarvan de bevindingen zullen worden verwerkt in een rapportage compleet met doelstellingen en behandelvoorstel. We bespreken de rapportage uitgebreid met jou om na akkoord aan de slag te gaan met het behandelprogramma.

DOWNLOAD ONZE FOLDERS

Hieronder vind je zowel de clienten folder als onze zakelijke folder. Heb je na het lezen van deze folder en de informatie op de website neem contact met ons op.

Wat andere zeggen over RECHARGELAB

John Doe

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent lectus dolor, aliquet sed maximus et, vestibulum pulvinar leo. Vivamus varius pretium fermentum.”

Jane Doe

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent lectus dolor, aliquet sed maximus et, vestibulum pulvinar leo. Vivamus varius pretium fermentum.”

John Smith

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent lectus dolor, aliquet sed maximus et, vestibulum pulvinar leo. Vivamus varius pretium fermentum.”