Wat leuk dat je tijd neemt om deze blog te lezen.

Ik zal een korte introductie geven, zodat je weet wie er achter het schrijven van deze blog zit. Mijn naam is Marle, 26 lentes jong en drie jaar geleden begonnen als psychosomatisch fysiotherapeute bij Fysio Stofberg. Niet veel later heb ik de kans gekregen om als casemanager cliënten te gaan begeleiden bij het zusjesbedrijf Rechargelab.

Laten we beginnen met een uitspraak die ik ooit hoorde in het vliegtuig tijdens het beluisteren van een podcast; “Het enige dat je hoeft te doen, is te bedenken wat je doet met de tijd die je gegeven is”. Sinds die dag ben ik hier nog meer bewust van en wil ik jou uitnodigen om na het lezen van deze blog voor jezelf hierbij stil te staan. In hoeverre leef jij jouw mooiste leven?

Tijdens mijn studie fysiotherapie kwam ik er al snel achter dat ik niet de ‘standaard’ fysiotherapeute ging worden. Het behandelen van acute medisch-technische problemen was niet waar mijn vlammetje van aanging. Toen ik in het derde jaar van mijn bachelor fysiotherapie een minor moesten volgen, besloot ik dan ook even heel iets anders te gaan studeren, namelijk de Italiaanse taal in het prachtige Toscaanse plaatsje Siena. Het idee hierachter was dat ik mijzelf wel als fysiotherapeut in Italië zag werken. Echter ontwikkelde zich onbewust toen al een gevoel in mij dat verlangde naar het ontdekken van het leven en mijzelf, buiten dat wat ik gewend was. Leven buiten je comfortzone, want dat was in mijn ogen de plek om bijzondere geluksmomenten te ervaren.

Na deze periode bleven ‘reizen’ en ‘bewust genieten’ hoofdthema’s in mijn leven. “Alleen op reis op roze wolken” is zoals ik het uiteindelijk ging beschrijven. Het werd tijd voor mijn eerste grote reis alleen naar Bali in 2022. Vervolgens kwam er een tweede keer een reis naar Bali en Lombok in 2023 met als ultiem reisdoel begin dit jaar 8 weken op reis naar Thailand, Laos en Vietnam. Wanneer ik iets in mijn hoofd of hart heb, is het een uitdaging om rust te bewaren en voer ik die dingen liever vandaag uit dan morgen.

De momenten dat ik alleen heb gereisd, zijn mij enorm kostbaar. Met het delen van mijn ervaring hoop ik anderen net dat laatste zetje te geven, dat ze nodig hebben om deze stap voor zichzelf te durven maken.

Laten we beginnen met een overzicht van enkele inzichten die ik heb gekregen door (alleen) te reizen:

Het creëren van overzicht en rust in je dagelijks leven door even letterlijk afstand ervan te nemen

Misschien herken je dit gevoel wel; de combinatie van enthousiasme en energie, het brengt mij enorm veel en zijn beide kenmerken die bij mij horen. Ik ben graag bezig. Binnen mijn werk houd ik ervan om mensen te prikkelen met mijn enthousiaste energie om zo voor zichzelf weer een sprankje hoop te creëren. Met als gevolg dat mensen weer durven dromen en in hun kracht komen te staan. De combinatie van enthousiasme en energie kan alleen ook met momenten voor chaos zorgen en juist hierbij is rust en ‘even terug naar de basis’ erg belangrijk. Persoonlijk vind ik het daarom fijn om met momenten in een nieuwe omgeving te zijn. Even resetten van je dagelijkse leven, nieuwe mensen en culturen leren kennen en vooral nieuwe inzichten krijgen!

De beste gesprekken zijn vaak die met jezelf!

Als psychosomatisch fysiotherapeute houd je van het voeren van goede gesprekken. Het is mooi als je mensen aan het denken zet door de juiste vragen te stellen, waarna ze de antwoorden zelf erop kunnen vinden. Als ik alleen op reis ben, zijn er momenten waarop ik mensen op allerlei niveaus leer kennen. Sommige personen en gesprekken blijven heel bijzonder. Echter zijn er ook genoeg momenten waarop ik alleen op mezelf ben aangewezen. En zoals ik natuurlijk probeer aan te geven middels deze blog is dat fijn en vooral heel leerzaam. Er zijn ook momenten dat het uitdagend kan zijn, want de enige die jou op reis continu kan toejuichen of je aan het denken kan zetten, ben je ook zelf. Hierdoor leer je om lief voor jezelf te zijn, goed voor jezelf te zorgen, maar ook om jezelf uit te dagen wanneer het even wat minder lijkt te gaan.

We moeten zoveel van onszelf, maar door te ont-moeten, ontmoeten we onszelf.

Wat als alles mogelijk zou zijn, zou je dan het werk doen dat je nu doet? Zou je dan op de plek wonen waar je nu woont? Welk gevoel krijg je alleen al in je lichaam bij de eerste woorden van deze alinea? Mijn lijfspreuken zijn letterlijk “Segui il tuo cuore & vivere senza rimpianti” wat in het Italiaans betekent “Volg je hart en leef zonder spijt”. In gesprekken met cliënten hoor ik vaak “Ik moet nog zo veel doen” of “Ik kan aan deze situatie niks veranderen, ik moet dit nog even volhouden”. De vraag is of dat ook echt zo is? Hoe minder we ‘moeten’ hoe meer we erachter kunnen komen wat we ook daadwerkelijk willen. Waar gaat jouw vuurtje nou echt van aan? Waarvan krijg jij die sprankeling in je ogen? Het leek voor velen onmogelijk om op 31 december een vliegticket te boeken en vanaf februari twee maanden op reis te gaan. Echter is er heel veel mogelijk, zolang je maar in jezelf gelooft en durft jouw eigen pad te bewandelen.

Tot slot wil ik je nog iets meegeven. Ik ben enorm dankbaar voor alle mooie plekken die ik al gezien heb op de wereld. Tenzij ik fulltime zou gaan reizen, zou ik continu op de mooiste plekken kunnen zijn, echter is dat niet wat ik momenteel wil. Daarom vind ik het belangrijk om te zorgen dat ik een van de mooiste, inspirerende en rustige plekken in mijzelf kan vinden. Ongeacht waar ik ben, kan ik altijd terug naar mijn gevoel. Zorg dus goed voor jezelf, maak bewuste keuzes waar je geluk uit haalt, zodat je uiteindelijk jouw mooiste leven gaat leven.

Heb je na het lezen van deze blog ‘Op reis met mezelf’ nog vragen? Neem dan gerust contact met Marle op via info@rechargelab.nl of 085 – 043 72 99. Volg Marle op LinkedIn.

Volg Rechargelab voor meer inspiratie op Facebook en Instagram.