Hoe is het met je? ‘Blue feelings’ vandaag?
Veel mensen wel! Ook dit jaar weer een officiële ‘Blue Monday’ want vandaag is volgens experts de meest depressieve dag van het jaar. Niet slecht dat zo’n dag er is, want aandacht voor lekker in je vel zitten doet er toe; maar eigenlijk zouden we geen dag nodig moeten hebben om goed voor onszelf te zorgen en te zorgen dat we privé, sociaal en op werk kunnen zijn wie we graag willen zijn.

Dus wees eens eerlijk: sta jij er beter voor dan vorig jaar met Blue Monday of kan jouw gezondheid wel een boost gebruiken?

Als je op zoek bent naar een beetje meer (positieve) gezondheid, is hulp niet ver weg. Je bezit meer kennis en vaardigheden dan je misschien denkt, en er zijn veel professionals die je een handje kunnen helpen. Neem met ons contact op en lees vooral ook onderstaande tips van dé Gelukspsycholoog van Nederland, Josje Smeets:

Tips:
1. Lichaamsbeweging is bewezen geluksbevorderaar nummer #1. Na 30 aaneengesloten minuten beweging komen er maar liefst 4 gelukshormonen vrij in het brein, waar je urenlang profijt van hebt. Deze geluksstofjes stemmen je positief en zorgen ervoor dat je beter met zaken kunt omgaan. Trek die sportschoenen dus onder het stof vandaan.

2. Ga de natuur in. Ons oerbrein geeft ook gelukshormonen vrij wanneer we struinen over paden tussen de wuivende bomen en grasvlakten. Van het zien van een plas kabbelend natuurwater worden we extra blij, maar vooral ook rustig en tevreden.

3. Ga voor een digital detox. Tijdens deze tijden van thuiswerken is het social media gebruik exponentieel toegenomen. Het is zowat de enige gezellige afleiding die we hebben immers. Toch kan het vele social media gebruik ons somber maken. Vaak zien we hoe een ander zijn zaken net even wat beter voor elkaar lijkt te hebben en dat doet ons zelfbeeld geen goed. Focus vooral op het hier en nu, je leven offline en datgene dat jij wel bereikt zonder je te vergelijken met anderen. Dat maakt bewezen blij.

Mede mogelijk gemaakt door https://www.hellobetty.nl/happyin100dagen