Behandelen.

Wat als klachten blijven aanhouden en niet verder verbeteren ondanks de goede zorg van huisarts of specialist?

Behandelen

Vaak is er een duidelijk antwoord op de vraag of je ziek bent of niet: Griep, een ontsteking of een gebroken been. Je gaat naar de huisarts, krijgt een behandeling of medicijn en bent er vaak weer zo bovenop. Maar wat als klachten blijven aanhouden en niet verder verbeteren ondanks de goede zorg van huisarts of specialist? Spelen met je (klein)kinderen, een goede nachtrust, werken met plezier of een flink stuk wandelen in de zon is dan ineens niet meer vanzelfsprekend. De kans is groot dat je niet meer functioneert zoals je gewend was of zoals je graag wilt. Ons team van professionals staat voor je klaar om op een persoonlijke manier, innovatief en evidence based begeleiding te verzorgen.

Alvorens gestart wordt met een traject, onderga je eerst ons uitgebreid multifactorieel onderzoek zodat wij zeker weten dat je bij ons aan het juiste adres bent en wij veilig met je aan de slag kunnen. Als onderdeel van dit onderzoek, word je eerst verzocht om uitgebreide vragenlijsten in te vullen, waarna bij ons intern de volgende afspraak plaatsvindt.

Behandelprogramma

Tijdens deze afspraak gaan we in het startgesprek gaan op de resultaten van de vragenlijsten, om vervolgens fysiotherapeutisch belastbaarheidsonderzoek uit te voeren. Na het daarop volgende psychologisch onderzoek, overziet de arts de resultaten en wordt tijdens het eindgesprek alles met je besproken en krijg je het ‘behandel’-voorstel. Dit voorstel kan bestaan uit opleiding in twee, vier of acht dagen, behandeling in acht of twaalf weken, of begeleiding en behandeling binnen een andere discipline in de (para)medische sector. We bespreken de rapportage uitgebreid met jou om na akkoord aan de slag te gaan met het behandelprogramma.

  • Handboeken, Presentaties & Opdrachten

  • Autonomie: neem het heft in eigen hand

  • Snel geholpen & gedegen evaluatie

  • Transfer van kennis naar praktijk & terug naar de praktijk

  • Duurzame participatie

Looptijd behandelprogramma

Gemiddeld vergt een zorgtraject bij Rechargelab 6 tot 10 uur per week van je tijd, gedurende 8 of 12 weken. Een intensief programma waar je genoeg tijd voor moet kunnen maken om de behandeling succesvol af te kunnen sluiten. Van arts tot casemanager, iedereen staat voor je klaar om samen met jou het beste uit jezelf te halen zoals we dat al met velen hebben bereikt.

TESTEN & METEN

OPLEIDEN